Fotbollsresor till England

juli 21, 2014 11:51 by Admin

Jag har alltid varit svag för engelsk fotboll och Premier League. Premier League är alltså den engelska högstaligan. Här i Sverige har vi väl alltid haft ett extra gott öga till just den engelska fotbollen då Tipsextra redan för sisådär 45 år sedan började sända matcher live på SVT. Men att se engelska ligamatcher live på plats är självfallet snäppet bättre. Många av lagen har också genom åren gjort bra ifrån sig i europeiska turneringar som exempelvis Champions League där exempelvis Liverpool, Manchester United och Chelsea har stått som slutsegrare. De två sistnämnda klubbarna har tillsammans med Manchester City och Arsenal kommit att dominera Premier League de senaste åren.

Om man tittar på olika engelska städer och hur väl representerade de är i Premier League, så har vi som sagt de båda Manchesterklubbarna City och United, från Liverpool såväl Liverpool FC och Everton. Mest dominerande är ändå London där en dryg handfull lag har sina hemmaarenor. Till storlagen i London räknas Chelsea, Arsenal och även Tottenham. Charlton, Crystal Palace, Fulham, Norwich, Queens Park Rangers, Watford, West Ham och Wimbledon är andra klubbar som har sitt fäste i London eller strax därutanför. Några av dessa huserar dessvärre i andradivisionen i år, för tänk vad många derbyn man hade kunnat se i London annars! 

Så förutsatt att man inte har ett favoritlag som huserar i någon annan stad, så är London definitivt staden att resa till för att se högklassig engelsk fotboll. Det finns en lång rad arrangörer som är specialister på just fotbollsresor och dessutom brukar väl ett flertal av de stora spelbolagen också erbjuda sådana någon gång per år. Ett alternativ är att boka flyg och hotell själv, där brukar man kunna spara en hel del i jämförelse med de arrangerade resorna, och sedan ordna med matchbiljett på egen hand. Biljettagenturer finns det gott om, men att börja med att kika på Premier Leagues egna sida är en bra start. Själv ser jag fram emot derbyt Arsenal-Tottenham, en match som är extra laddad med tanke på de sympatier vi har i vänskapskretsen. 


Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Taggar: fotboll, premier league, fotbollsresor
Kategorier:
Actions: E-mail | Permalink | Comments (0) | RSS

Add comment


(Will show your Gravatar icon)  

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]Live preview

maj 26. 2018 05:46