Res till Spanien för att se världens bästa fotboll

september 24, 2014 10:59 by Admin

Det är nog väldigt få som skulle säga emot om man påstod att världens bästa fotbollsspelare spelar i den spanska högstadivisionen, La Liga. Sen brukar diskussionen bli ganska hetsig rörande om det är Lionel Messi eller Christiano Ronaldo man menar. Det är också där tre av fyra av världens bästa lag spelar om man endast ser till Champions League-resultat. När de engelska lagen tappat i europaspel har de spanska bara blivit bättre och bättre. I förra årets Champions League spelade Real Madrid och Atletico Madrid i finalen. Real lyckades gå segrande ur efter ett sent kvitteringsmål och en i slutändan övertygande seger i förlängningen. Ronaldo gjorde ett av målen och blev sedermera också utnämnd till världens bästa fotbollsspelare 2013/2014. Detta var första gången på fyra år som han lyckades sno titeln från Barcelonas gud Messi. Barcelona tog sig "endast" till semifinal i Champions League där man förlorade mot Atletico Madrid. Atletico Madrid som också lyckades med konststycket att ta hem La Liga och därmed bröt en svit på nio raka år där ligamästartiteln skiftat mellan Barca och Real. 

Ofta hör man att La Liga endast består av två lag. Nu är det bevisligen minst tre. Vill man se ytterligare bredd kan man också kolla på Europa League, som är den näststörsta klubblagsturneringen i världen. Här stod finalen mellan Sevilla och Besiktas. Ett spanskt och ett portugisiskt lag. Det spanska Sevilla stod som segrare efter straffar (0-0 efter full tid). Sevilla slog också ut ett annat spanskt lag i semifinalen, nämligen Valencia. 

Jag kommer nog alltid ha starkast känslor för engelsk fotboll, men det går inte att ignorera att världens bästa fotbollslag och fotbollsspelare finns i Spanien för tillfället. För resor till Spanien finns många olika alternativ, till exempel fotbollsresa.nugosporttravel.com och ticket.se.  

 


Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Add comment


(Will show your Gravatar icon)  

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]Live preview

maj 26. 2018 05:48